Termeni și condiții generale
Acces rapid
Anexe
Termeni și condiții generale („T&C”)
Termenii și condițiile generale sunt operate de Safety Products 7 Commercial Limited Liability Company (sediu: 2013 Pomáz, Pápay László utca 1.; număr de înregistrare a companiei: 13-09-212239; număr fiscal: 29202476-2-13) în calitate de operator ( „ Operator ”) . vânzarea similară a produselor oferite pe site („ Produse ”) și include procesul de încheiere și modificare a contractelor relevante, acoperă conținutul și condițiile detaliate ale contractelor.
În baza contractelor încheiate între Părți, Furnizorul de Servicii furnizează produsul persoanelor fizice și juridice și altor organizații care comandă produsul (” Client „). Incheierea de contracte intre parti (” Contract „) prin publicarea serviciilor oferite de Client pe site-ul https://siren7.hu/ (” Siteul Web „), (” Invitatie la Oferta „), prin comandarea acestora de catre Client („ Ofertă ”), precum și confirmarea și acceptarea Serviciilor comandate de către Operator („ Acceptarea Ofertei ”). Prin comandarea Serviciului, Clientul acceptă prevederile prezentelor TGC și le consideră obligatorii.
Acești Termeni și Condiții Generale se aplică tuturor contractelor și serviciilor încheiate de Furnizorul de Servicii și Client (denumite în continuare: Părți) prin intermediul Site-ului Web indicat mai sus, indiferent dacă este efectuat din Ungaria sau în străinătate, de către Furnizorul de Servicii sau de către acesta. contribuabili. În cazul în care Clientul acționează în numele unei persoane juridice sau ca întreprinzător individual în timpul încheierii tranzacției, prin acceptarea acestor Termeni și Condiții Generale, acesta declară că încheie contractul în scopuri legate de profesia sa, ocupația independentă și activitatea de afaceri, astfel încât nici Actul V din 2013 privind Codul civil nu se aplică („ Geneza .”) 8:1. Conform § (1), pct. 3, nici CLV din 1997 privind protecția consumatorului. Act (” Fgytv. „) către un consumator conform § 2 litera a). În cazul în care Clientul respectă art. și Fgytv. este clasificat drept consumator, Furnizorul de servicii furnizează informații cu privire la drepturile și obligațiile consumatorului care decurg din tranzacție prin intermediul Formularului de informații și retragere privind protecția consumatorului care face parte din acești Termeni și condiții generale.
In cazul in care partile incheie un contract individual, daca contractul individual incheiat intre ele nu prevede altfel, prevederile prezentelor Conditii Generale se vor aplica in materie nereglementata de contract. În cazul în care există o discrepanță/contradicție între prevederile Contractului și acești Termeni și Condiții, prevederile prezentului contract între părți vor fi considerate guvernante.
Toți Clienții Furnizorului de Servicii au dreptul de a utiliza serviciile Site-ului Web dacă recunosc prevederile acestor Termeni și Condiții ca fiind obligatorii pentru aceștia.
- DISPOZIȚII DE BAZĂ
Pentru aspectele care nu sunt reglementate de prezentele CGU, Legea V din 2013 privind Codul civil (“ Ptk .”) și Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor legate de societatea informațională . Legea, precum și CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor comerciale electronice și ale serviciilor legate de societatea informațională . prevederile relevante ale Legii („ Elkertv ”) guvernează.
Acest document intră în vigoare de la 9 septembrie 2024.
- SERVICII OFERITE DE PĂRȚILE CONTRACTANTE ȘI DE OPERATOR
- Părțile contractante
Acordul este creat între Clientul care achiziționează produsele oferite pe Site și Operator.
Datele relevante pentru Operator sunt următoarele :
Numele operatorului: Safety Products 7 Commercial Limited Liability Company
Sediul Operatorului este: 2013 Pomáz, Pápay László utca 1
Persoana autorizata sa reprezinte Operatorul: Péter Popper
Codul fiscal al Operatorului: 29202476-2-13
Clienții pot fi următoarele persoane:
- persoane non-fizice (de exemplu: persoane juridice, alte organizații)
- persoane fizice
- consumatorilor
- persoane fizice care nu sunt considerate consumatori
Persoanele fizice care acționează în sfera profesiei lor, activități independente sau activități de afaceri nu sunt considerate consumatori.
- PROCESUL ÎNCHEIERĂRII CONTRACTULUI ȘI OBLIGAȚIILE FURNIZORULUI DE SERVICII
Clientul trimite Operatorului Oferta sa de achiziție a produsului dat făcând clic pe pictograma „Trimite comanda” după completarea tuturor câmpurilor obligatorii din fișa tehnică relevantă și verificarea datelor introduse. Operatorul acceptă oferta Clientului printr-un e-mail de confirmare ( Acceptarea ofertei ), care conține în mod specific declarația de acceptare a Furnizorului de servicii.
În conformitate cu prezentele TGC, Operatorul este obligat să furnizeze produsul (produsele), să transfere dreptul de proprietate asupra bunurilor și, după caz, să predea toate documentele referitoare la bunuri. Locul de executare – cu excepția cazului în care acești Termeni și Condiții prevăd altfel sau părțile nu prevăd altfel – este sediul social al Operatorului.
În cazul în care „Adresa de livrare” este specificată în timpul comenzii, Operatorul este obligat să trimită bunurile către Client, sau să aranjeze expedierea acestora în modul specificat de către Client la „Metoda de livrare” în timpul comenzii. Taxa de expediere – indicată pe Site – este suportată de Client. Clientul poate alege dintre urmatoarele metode de livrare in momentul comenzii.
- Livrare la domiciliu MPL: 1.990 HUF,
- Oficiu poștal: 990 HUF și livrare gratuită
În cazul primirii mărfii în modul specificat în prezenta clauză, Clientul poate alege dintre următoarele metode de plată în timpul comenzii.
- Ramburs la livrare
- Plata cu cardul bancar SimplePay
Operatorul este obligat să livreze bunurile în cantitatea, calitatea și descrierea specificate în contract, precum și depozitate și ambalate în conformitate cu contractul.
Operatorul va livra produsul selectat si comandat pe Site pana la data specificata in confirmarea comenzii trimisa Clientului prin e-mail, sau in alt mod il va furniza prin metoda de livrare indicata de Client in timpul comenzii.
- COMANDAREA SERVICIULUI, OFERTA DE LA FURNIZORUL DE SERVICII SI ACCEPTAREA DE CARE CLIENT
Este posibil să cumpărați de pe site cu sau fără înregistrare.
prevederile privind protecția datelor aplicabile acestuia în calitate de persoană vizată, precum și cu prevederile acestor Termeni și Condiții Generale de pe Site-ul Operatorului, Clientul are posibilitatea de a utiliza serviciile astfel:
- Pe Site, Operatorul permite Clienților să comande Produsele publicate acolo (Invitație la Ofertă). Clientul poate selecta Produsul publicat pe Site, pe interfața corespunzătoare, unde sunt indicate caracteristicile Produsului dat, instrucțiunile de utilizare a acestuia și contravaloarea brută pentru serviciu. Acolo unde este necesar, caracteristicile produsului și informațiile despre utilizarea acestora pot fi găsite în detaliu în instrucțiunile de utilizare atașate produsului.
- La plasarea Ofertei și, astfel, la comanda Produselor, Clientul trebuie să furnizeze următoarele date:
- Numele și prenumele Clientului
- Numărul de telefon și adresa de e-mail ale Clientului
- Adresa fizică la care Furnizorii de Servicii pot furniza Serviciul comandat, dacă comandați produsul cu livrare la domiciliu.
- Clientul, prin comandarea Produsului care corespunde nevoilor sale ( prin furnizarea datelor de la punctele a)-c) de la pct. 2, dupa acceptarea acestor CGA si a prevederilor privind protectia datelor , accepta consideratia acestuia (” Consideratia Produsului „) si trimite comanda . (” Acceptarea ofertei „).
- După acceptarea ofertei, puteți alege dintre următoarele opțiuni de plată:
- Opțiune ramburs la livrare
- Opțiune de plată cu cardul bancar SimplePay
- Nu este în interesul Operatorului ca Operatorul să nu poată debita contul bancar al Clientului din cauza unei erori în sistemul băncii care furnizează serviciul de plată cu cardul bancar. Operatorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acest lucru.
- Contravaloarea produsului se plătește după cum urmează.
- Contravaloarea produsului va fi dedusă din contul Clientului după introducerea detaliilor cardului bancar al Clientului.
Operatorul este obligat sa livreze Produsul comandat in termenul de livrare specificat in e-mailul de confirmare in urma comenzii, termenul de livrare incepe din ziua urmatoare achitarii integrale a pretului de achizitie. Livrarea se efectuează cu ajutorul unei firme de transport. Nu este posibil ca Operatorul să preia livrarea la o oră (oră) specificată, cu excepția cazului în care părțile convin separat în scris.
În cazul în care un Client are o factură expirată, neplătită, Operatorul poate refuza livrarea și comenzile noi până când acestea sunt decontate. Începând de la data întârzierii, Clientul va respecta Codul civil. este obligat să plătească dobândă de întârziere. Toate costurile care decurg din colectarea datoriilor sunt suportate de Client.
Clientul este obligat sa verifice coletul articol cu articol in momentul livrarii sau primirii si, in cazul livrarii complete, sa semneze chitanta. După aceea, Operatorul nu poate accepta reclamații cu privire la deficiențe. În cazul în care Clientul întâmpină vreo deteriorare sau abatere, transportatorul este obligat să predea mărfurile în loturi la cererea Clientului și să înregistreze un raport la fața locului. Transportatorul este responsabil pentru daunele rezultate.
Clientul este obligat să plătească contravaloarea comenzii sale în același timp cu comanda sau prin ramburs la primire. Operatorul își rezervă dreptul de a modifica taxa de livrare, modificarea intrând în vigoare odată cu publicarea acesteia pe Site. Modificarea nu afectează costul de livrare al produselor deja comandate.
Prețul Produselor afișate pe Site este afișat în forinți (sumă brută) inclusiv impozitul general pe vânzări și alte taxe publice. În cazul în care site-ul este disponibil și pentru clienții străini, prețurile sunt indicate în moneda aplicabilă în țara locului de comandă conectat la site. Costul de transport nu este inclus în prețul Produselor.
Nu este necesară înregistrarea pentru a plasa o comandă pentru Produse individuale. După ce face clic pe acesta, Clientul poate adăuga Produsul selectat în Coșul său (lista rezumativă care conține comenzi) folosind butonul „ Adăugați în Coș ”. Puteți vizualiza conținutul Coșului și puteți șterge conținutul acestuia (sau elemente individuale ale conținutului său) făcând clic pe pictograma de ștergere de lângă produsul dat. Dupa aceea, Clientul specifica modalitatea de livrare si plata, iar apoi detaliile de facturare si livrare. Înainte de a plasa comanda, Clientul poate verifica detaliile comenzii sale, poate schimba adresa de facturare și poate alege metoda de plată pe o pagină de rezumat.
se plasează după ce faceți clic pe „ Comanda cu obligație de plată ”. Plasarea comenzii creează o ofertă obligatorie pentru Client, iar la primirea e-mailului de confirmare, o obligație de plată așa cum este specificat în modalitățile de plată.
Operatorul își rezervă dreptul de a modifica prețurile produselor ce pot fi comandate de pe Site, cu condiția ca modificarea să intre în vigoare în același timp cu care apare pe Site. Modificarea nu afectează prețul de achiziție al produselor deja comandate.
Dacă, în ciuda grijii Operatorului, pe site este afișat un preț incorect, în special, dar nu exclusiv, este indicat un preț evident greșit (de ex. HUF „0” sau „ HUF 0” sau „1” HUF preț), atunci Furnizorul de servicii nu este obligat să livreze produsul la preț greșit, dar poate oferi livrarea la prețul corect, știind care Clientul își poate abandona intenția de cumpărare.
Comanda va fi acceptată de către Operator numai dacă Clientul a completat toate datele necesare comenzii și a finalizat-o complet. În cazul în care Clientul completează un câmp incorect sau incomplet, acesta va primi un mesaj de eroare de la Operator și comanda sa nu poate fi finalizată. Operatorul nu poartă nicio responsabilitate pentru întârzierile de livrare sau alte probleme sau erori care pot fi atribuite datelor de comandă incorecte și/sau inexacte furnizate de Client. Clientul recunoaște și acceptă în mod expres că, în cazul în care este furnizată o adresă de livrare incorectă, Operatorul nu va plăti costul de expediere către Client, iar Clientul este obligat să plătească costul livrării repetate la o adresă corectată.
Prin plasarea comenzii, Clientul declară că acceptă acești Termeni și Condiții Generale și le recunoaște ca fiind obligatorii.
Operatorul va confirma fără întârziere sosirea comenzii (ofertă de încheiere a unui contract) trimisă de Client Clientului, printr-un e-mail automat de confirmare, care e-mail de confirmare conține datele esențiale ale comenzii și identificatorul comenzii. . Acest e-mail de confirmare informează Clientul doar că comanda sa a fost primită de către Operator.
În cazul în care Clientul și-a trimis deja comanda către Operator și observă o eroare în datele din e-mailul de confirmare, acesta trebuie să anunțe Operatorul în termen de 1 zi calendaristică. În acest caz, Furnizorul de Servicii va modifica comanda în mod corespunzător în conformitate cu solicitarea Clientului
- OBLIGAȚII ALE CLIENTULUI
Conform prevederilor prezentelor CGU, Clientul este obligat sa plateasca pretul de achizitie si sa preia marfa.
Obligația Clientului de a plăti prețul de cumpărare include luarea tuturor măsurilor și menținerea formalităților care sunt cerute de contract sau de orice legislație, în special Codul civil. și Elkertv. conform prevederilor sale, acestea sunt necesare pentru a face posibilă plata. Clientul – în cazul în care părțile nu convin altfel sau dacă din acești Termeni și Condiții Generale nu rezultă nimic altceva – trebuie să efectueze plata înainte ca Operatorul să pună bunurile la dispoziția Clientului în conformitate cu acești Termeni și Condiții Generale.
Clientul este obligat sa plateasca pretul de achizitie chiar si in lipsa inspectarii Produselor.
- CONDIȚII DE PLATĂ
După confirmarea comenzii, Clientul poate achita contraprestația produselor în următoarele moduri.
- Opțiune ramburs la livrare
- Opțiune de plată cu cardul bancar SimplePay
Operatorul procesează automat comanda și, în funcție de modalitatea de plată selectată, trimite o factură prin e-mail la adresa de e-mail furnizată de Client, iar apoi – dacă Părțile nu au convenit altfel sau acești Termeni și Condiții Generale fac nu conțin o prevedere diferită – suma plătită de Client furnizează bunurile către Client după creditarea sumei.
După creditarea sumei plătite de Client, Operatorul emite o factură transmisă electronic la adresa de e-mail furnizată de Client (sau, la solicitarea expresă a Clientului, prin poștă la adresa furnizată de Client) în funcție de metoda de plata aleasa de Client. Acceptând Termenii și Condițiile Generale, Clientul își dă acordul ca Operatorul să emită o factură care i-a fost transmisă electronic. Este posibilă retragerea acestui consimțământ cu o declarație legală clară adresată Operatorului. Dacă factura Clientului sau cererea de taxe care urmează să fie transmisă electronic este gata, Operatorul va notifica/trimite factura/solicitarea de taxe prin e-mail. Clientul trebuie să imprime factura electronică fără semnătură electronică și să o înregistreze ca factură pe hârtie în contabilitatea sa.
- DISPOZIȚII DE FACTURARE
Facturarea are loc concomitent cu comandarea Produsului prin programul de facturare Billingo.
După livrarea coletului de către compania de logistică iLogistics, sistemul nostru trimite factura electronic către Client.
- ASPECTE DE RĂSPUNDERE
Prin acceptarea acestor TGC, Clientul acceptă în mod expres că Operatorul nu este responsabil pentru nicio daune cauzate de Produse.
Publicat accidental, Orderer Elkertv. În cazul informațiilor care vă încalcă drepturile așa cum sunt definite în § 13, Furnizorul de servicii este Elkertv. în cazul unei cereri conform De asemenea, operatorul va da curs oricărei cereri oficiale sau judiciare în termenul legal.
Operatorul exclude orice responsabilitate pentru orice încălcări comise de Client.
Datorită posibilului caracter transfrontalier al vânzării produsului, Clientul acceptă ca atunci când folosește Site-ul, el/ea ia în considerare și prevederile legislației naționale relevante. Dacă orice activitate legată de utilizarea Site-ului web nu este permisă conform legii țării Clientului, Clientul este singurul responsabil pentru utilizare.
Dacă Clientul observă conținut inacceptabil pe Site, el trebuie să îl raporteze imediat Operatorului. Dacă, în cursul procedurii de bună-credință, Operatorul consideră că indicația este întemeiată, acesta este în drept să ștergă sau să modifice imediat informațiile.
Operatorul este răspunzător pentru ireproșarea produselor conform informațiilor privind protecția consumatorilor.
- CORECTAREA ERORILOR DE INTRODUCERE A DATELOR
În orice etapă a comenzii și până la trimiterea comenzii către Furnizorul de servicii, Clientul are posibilitatea de a corecta orice eroare de introducere a datelor pe interfața de comandă în orice moment pe Site (prin apăsarea butonului „înapoi” în cazul conţinutul paginii precedente).
- ANULAREA SI ANULAREA SERVICIULUI COMANDAT
În cazul în care Furnizorul de Servicii nu poate ajunge la locul de prestare a Serviciului la ora prestabilită, sau Utilizatorul informează Furnizorul de Servicii pe loc că nu are nevoie de Serviciul comandat, Clientul este obligat să ramburseze integral prețul Serviciului.
În cazul în care anularea are loc la locul prestării serviciului, după începerea Serviciului, Clientul este obligat să ramburseze prețul integral al Serviciului.
Clientul poate anula Serviciile comandate după cum urmează:
Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții Generale, Clientul recunoaște în mod expres că, dacă anulează Serviciul cu mai mult de 24 de ore înainte de efectuarea acestuia, este obligat să plătească operatorului o taxă de anulare (despăgubire), a cărei sumă este de 3.000 HUF în în cazul unei anulări unice de serviciu, 3.000 HUF în cazul unui serviciu obișnuit 3.000 HUF.
- PROPRIETATE INTELECTUALĂ
Site-ul web și designul său vizual, textual și structural au un caracter individual original și, prin urmare, sunt protejate prin drepturi de autor. Operatorul este deținătorul drepturilor de autor asupra întregului conținut afișat pe Site: opera oricărui autor sau alte creații intelectuale.
Copierea, salvarea sau tipărirea integrală sau parțială a conținutului Site-ului pe un mediu de date fizic sau alt suport de date este permisă numai cu acordul prealabil scris al Operatorului.
În plus față de drepturile definite în mod specific în acești Termeni și Condiții, înregistrarea, utilizarea Site-ului Web și nicio prevedere a Termenilor și Condițiilor nu acordă Clientului dreptul la orice utilizare sau exploatare a numelor comerciale sau mărcilor înregistrate pe Site.
Modificarea Acordului
Contractul încheiat între Părți poate fi modificat numai în scris, în conformitate cu regulile de încheiere a contractului cuprinse în acești Termeni și Condiții Generale.
- Dispoziții finale
Clientul nu poate folosi site-ul web pentru a partaja sau a face publicitate conținutului ilegal, a răspândi viruși informatici sau pentru a colecta date neautorizate.
În cazul în care Clientul provoacă daune Operatorului sau unui terț prin efectuarea comportamentului de mai sus, acesta este obligat să o despăgubească, iar Operatorul nu este răspunzător în acest sens.
Părțile sunt obligate să coopereze între ele în vederea îndeplinirii Acordului. Părțile acceptă schimbul de scrisori prin e-mail ca formă scrisă de comunicare între ele.
Operatorul are dreptul de a modifica în mod unilateral termenii acestor GTC în orice moment, cu efect viitor. Operatorul informează Clienții cu privire la modificări prin intermediul interfeței Site-ului. După modificare, utilizarea Site-ului este condiționată de acceptarea expresă a acestora de către Client prin intermediul Site-ului și în modul prevăzut acolo. În cazul încheierii unui nou contract, Clientul care a încheiat deja un contract nu poate face referire la conținutul Termenilor și Condițiilor Generale în vigoare anterior ca practică contractuală stabilită și aplicată între Părți, chiar și în cazul unei posibile nefurnizarea informațiilor de mai sus.
Părțile sunt obligate să păstreze informațiile, datele sau alte cunoștințe pe care au ajuns să le cunoască în timpul executării contractului și care sunt considerate secrete de afaceri ale celeilalte părți și să se asigure că terții neautorizați nu au acces la acestea . . Părțile sunt legate de obligația de confidențialitate chiar și după încetarea contractului.
Budapesta, 9 septembrie 2024.
Anexe
- Anexa nr
Informarea consumatorului 45/2014. (II. 26.) În baza unui decret guvernamental
Furnizorul de servicii vă atrage în mod special atenția asupra faptului că nu vă puteți exercita dreptul de retragere în conformitate cu Secțiunea 29 din Hotărârea Guvernului 45/2014 (II.26). (1) în legătură cu următoarele produse vândute de Operator:
- în ceea ce privește bunurile al căror preț sau comision nu poate fi influențat de către Operator, depinde de posibila fluctuație a pieței monetare chiar și în termenul specificat la § 20, subsecțiunea (2)
- în cazul bunurilor neprefabricate care au fost produse pe baza instrucțiunilor sau la cererea expresă a consumatorului sau în cazul bunurilor care au fost în mod clar adaptate consumatorului
- cu privire la bunurile care sunt perisabile sau își păstrează calitatea pentru o perioadă scurtă de timp
- în ceea ce privește mărfurile în ambalaje sigilate care nu pot fi returnate după deschidere după predare din motive de protecție a sănătății sau de igienă
- în ceea ce privește bunurile care, prin natura lor, sunt amestecate inseparabil cu alte bunuri după livrare
- în ceea ce privește vânzarea și cumpărarea de înregistrări audio și video în ambalaje sigilate, precum și copii de software de calculator, dacă consumatorul a deschis ambalajul după livrare
Gestionarea reclamațiilor și opțiunile de aplicare a legii
Consumatorul poate depune obiecții de consum la următoarele date de contact:
Număr de telefon: +36/70-730-6636
Adresă de e-mail: he***@si****.hu Persoană: 2013 Pomáz, Pápay László utca 1.
Consumatorul poate comunica, verbal sau în scris, reclamația sa către Operator , care se referă la conduita, activitatea sau omisiunea Operatorului sau a unei persoane care acționează în interesul sau beneficiul Operatorului, direct legată de distribuția sau vânzarea de produse și bunuri către consumatori. .
Operatorul este obligat să investigheze imediat plângerea verbală și să o remedieze după caz . În cazul în care consumatorul nu este de acord cu tratarea reclamației, sau investigarea imediată a reclamației nu este posibilă, Operatorul este obligat să înregistreze imediat reclamația și poziția acesteia asupra acesteia și să predea o copie a acesteia consumatorului pe data de la fața locului în cazul unei plângeri verbale făcute personal. În cazul unei reclamații verbale comunicată telefonic sau prin utilizarea altor servicii de comunicații electronice, aceasta trebuie transmisă consumatorului în cel mult 30 de zile – în conformitate cu reglementările pentru răspunsul la o reclamație scrisă – concomitent cu răspuns de fond. În alte privințe, este obligat să acționeze în felul următor cu privire la plângerea scrisă. Cu excepția cazului în care actul juridic direct aplicabil al Uniunii Europene prevede altfel, Operatorul trebuie să răspundă reclamației scrise în scris în termen de treizeci de zile de la primirea acesteia și să ia măsuri pentru a o comunica . Un termen mai scurt decât acesta poate fi stabilit prin lege, iar un termen mai lung prin lege. Operatorul este obligat să-și justifice poziția respingând reclamația. Operatorul trebuie să atribuie un număr unic de identificare unei reclamații verbale comunicate telefonic sau prin intermediul unui serviciu de comunicații electronice.
Dosarul plângerii trebuie să cuprindă următoarele:
- numele și adresa consumatorului,
- locul, ora și modalitatea de depunere a reclamației,
- o descriere detaliată a plângerii consumatorului, o listă de documente, documente și alte dovezi prezentate de consumator;
- declarația Operatorului cu privire la poziția sa cu privire la reclamația consumatorului, dacă reclamația poate fi investigată imediat,
- semnătura persoanei care întocmește procesul-verbal și – cu excepția reclamațiilor verbale comunicate prin telefon sau prin alte servicii de comunicații electronice – semnătura consumatorului;
- locul și ora luării minutelor,
- în cazul unei reclamații verbale comunicate telefonic sau prin utilizarea altor servicii de comunicații electronice, numărul unic de identificare al reclamației.
Operatorul este obligat să păstreze evidența plângerii și o copie a răspunsului timp de trei ani și să o prezinte autorităților de control la cerere.
În cazul respingerii plângerii, Operatorul este obligat să informeze în scris consumatorul despre ce autoritate sau organ de conciliere poate iniția procedura cu reclamația sa – după natura acesteia. Informațiile trebuie să includă, de asemenea, sediul, datele de contact telefonice și de internet și adresa poștală a autorității competente și a organului de conciliere în funcție de locul de reședință sau de reședință al consumatorului. Informațiile trebuie să acopere, de asemenea, dacă Operatorul utilizează procedura comisiei de conciliere pentru a soluționa litigiul de consum.
În cazul în care orice dispută de consum între Operator și consumator nu este soluționată în timpul negocierilor, consumatorului îi sunt deschise următoarele opțiuni de aplicare a legii:
Depunerea unei plângeri la autoritățile de protecție a consumatorilor . În cazul în care consumatorul constată o încălcare a drepturilor sale de consumator, acesta are dreptul de a depune o plângere la autoritatea competentă pentru protecția consumatorilor de la locul său de reședință. După evaluarea plângerii, autoritatea decide cu privire la desfășurarea procedurii de protecție a consumatorilor. Sarcinile oficiale de prim nivel pentru protecția consumatorilor sunt îndeplinite de oficiile guvernamentale din capitală și județene competente în funcție de locul de reședință al consumatorului, o listă a acestora poate fi găsită aici: Portalul Consumatorului – Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (fogyasztovedelem.kormany.hu)
Procedura judiciara. Clientul are dreptul de a-și revendica pretenția care decurge dintr-un litigiu de consum în fața instanței în cadrul unei proceduri civile, în conformitate cu Legea V din 2013 privind Codul civil și Legea CXXX din 2016 privind Codul de procedură civilă. conform prevederilor legii.
Vă informăm că puteți depune o plângere a consumatorilor împotriva noastră. Dacă respingem reclamația dvs. de consumator, aveți și dreptul de a vă adresa la Consiliul de conciliere responsabil pentru locul de reședință sau locul de reședință: condiția pentru inițierea procedurii comisiei de conciliere este ca consumatorul să încerce direct să soluționeze litigiul cu afacerea în cauză. Pe baza cererii consumatorului, in locul organului competent, organul de conciliere specificat in cererea consumatorului este responsabil de procedura.
Operatorul are obligația de a coopera în procedura comisiei de conciliere.
În acest cadru, Operatorii sunt obligați să transmită un răspuns la invitația organului de conciliere, iar obligația de a se prezenta în fața organului de conciliere este consemnată ca obligație („asigurarea participării persoanei abilitate să stabilească o soluționare la ședință de judecată). „).
În cazul în care sediul sau locația Operatorului nu este înregistrată în județul camerei care funcționează organul de conciliere competent teritorial, obligația Operatorului de a coopera se extinde până la oferirea posibilității de a încheia o decontare scrisă în conformitate cu nevoile consumatorului.
În cazul încălcării obligației de cooperare de mai sus, autoritatea pentru protecția consumatorilor are autoritatea de a aplica amenzi obligatorii în cazul unui comportament ilegal al Operatorilor ca urmare a modificării legislației, neexistând posibilitatea renunțării la amendă. Pe lângă Legea privind Protecția Consumatorului, au fost modificate și prevederile relevante ale Legii Întreprinderilor Mici și Mijlocii, astfel încât aplicarea de amenzi nu poate fi evitată nici în cazul întreprinderilor mici și mijlocii.
Consiliul de conciliere este responsabil pentru soluționarea litigiilor de consum în afara procedurilor judiciare. Sarcina comisiei de conciliere este de a încerca să ajungă la o înțelegere între părți în vederea soluționării litigiului de consum, iar în cazul în care acesta nu va reuși, ia o decizie în acest sens pentru a asigura un proces simplu, rapid, eficient și respectarea drepturilor consumatorilor cu economie de costuri. La solicitarea consumatorului sau a Operatorului, comisia de conciliere oferă consiliere cu privire la drepturile și obligațiile consumatorului.
Procedura comisiei de conciliere începe la solicitarea consumatorului. Solicitarea trebuie depusa in scris presedintelui comisiei de conciliere: cerinta scrisa poate fi indeplinita prin scrisoare, telegrama, telemasina sau fax, precum si prin orice alte mijloace care permit destinatarului sa pastreze datele care i se adreseaza in mod permanent pt. o perioadă adecvată scopului datelor și afișarea datelor stocate în formă și conținut neschimbate.
Aplicația trebuie să includă
- numele consumatorului, locul de reședință sau locația,
- numele, sediul sau locația Operatorului afectat de disputa de consum,
- dacă consumatorul desemnează organismul solicitat în locul organului de conciliere competent,
- o scurtă descriere a poziției consumatorului, a faptelor care o susțin și a dovezilor acestora;
- declarația consumatorului conform căreia consumatorul a încercat direct să soluționeze chestiunea în litigiu cu afacerea în cauză
- declarația consumatorului privind faptul că nu a declanșat procedura altui organ de conciliere în cauză, nu a fost demarată nicio procedură de mediere, nu a fost depusă nicio scrisoare de revendicare și nu a fost depusă nicio cerere de emitere a ordinului de plată,
- propunere pentru decizia consiliului de administrație,
- semnătura consumatorului.
La cerere trebuie anexat documentul sau copia (extrasul) acestuia al cărui conținut se referă consumatorul ca probă, deci în special declarația scrisă a Operatorului privind respingerea plângerii sau, în lipsa acesteia, alte dovezi scrise disponibile pentru consumatorul despre încercarea de reconciliere.
În cazul în care consumatorul acționează prin împuternicire, la cerere trebuie atașată împuternicirea.
Mai multe informații despre consiliile de conciliere sunt disponibile aici: http://www.bekeltetes.hu
Mai multe informații despre consiliile de conciliere competente teritorial sunt disponibile aici:
https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek
În cazul unei cereri de protecție a consumatorului împotriva unei întreprinderi, consumatorul poate apela și la un organism de conciliere. Fgytv. Potrivit § 20, comisia de conciliere de la locul de reședință al consumatorului este competentă pentru procedura comisiei de conciliere. În lipsa reședinței interne și a locului de reședință al consumatorului, competența organului de conciliere se stabilește de sediul Operatorului afectat de litigiul de consum sau de organismul împuternicit să îl reprezinte, care în cazul Furnizorului de Servicii:
Produse de siguranță 7 Societate comercială cu răspundere limitată
Adresa: 2013 Pomáz, Pápay László utca 1.
Orele de recepție a clienților: HP: 8:00 a.m. – 4:30 p.m
Telefon: +36/70-730-6636
E-mail: he***@si****.hu
(atât în persoană, cât și la telefon)
Adresă poștală: 2013 Pomáz, Pápay László utca 1
(Pe baza cererii consumatorului în acest sens, organul de conciliere specificat în cererea consumatorului este responsabil de procedură în locul organului competent, așa cum este descris mai sus.
Date de contact ale fiecărei consilii de conciliere competente teritorial: https://bekeltetes.hu/udvozlo (articolul de meniu Boards)
Platformă online de soluționare a litigiilor
Comisia Europeană a creat un site web pe care consumatorii se pot înregistra, dându-le astfel posibilitatea de a-și soluționa litigiile legale legate de cumpărăturile online prin completarea unei cereri, evitând procedurile judiciare. În acest fel, consumatorii își pot afirma drepturile fără ca, de exemplu, distanța să îi împiedice să facă acest lucru.
Dacă doriți să depuneți o plângere cu privire la un produs sau serviciu pe care l-ați cumpărat online și nu doriți neapărat să mergeți în instanță, puteți utiliza instrumentul de soluționare a litigiilor online.
Pe portal, dvs. și comerciantul împotriva căruia ați depus o plângere puteți selecta în comun organismul de soluționare a litigiilor pe care doriți să-l încredințați cu gestionarea plângerii.
Platforma online de soluționare a litigiilor este disponibilă aici:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU
- Anexa nr
Informarea consumatorului 373/2021. (VI. 30.) În baza decretului guvernului
Consumatorul are, de asemenea, dreptul – în funcție de gravitatea încălcării contractului – să solicite livrarea proporțională a despăgubirilor sau să rezilieze contractul de furnizare de conținut digital sau de furnizare de servicii digitale, dacă
- a) repararea sau înlocuirea este imposibilă sau ar duce la costuri suplimentare disproporționate pentru societate;
- b) afacerea nu a respectat următoarele obligații: în cazul exercitării dreptului de garanție pentru reparație sau înlocuire, întreprinzătorul – fără inconveniente semnificative cauzate consumatorului, ținând cont de natura și scopul conținutului digital sau al serviciului digital; – este obligat sa execute defectul de catre consumator intr-un termen rezonabil de la data comunicarii, sa-l conformeze in mod gratuit cu contractul;
- c) o eroare de executare a apărut în mod repetat, în ciuda faptului că societatea a încercat să conformeze bunurile cu contractul;
- d) eroarea de executare este atât de gravă încât justifică o reducere imediată a prețului sau rezilierea imediată a contractului; sau
- e) întreprinderea nu s-a angajat să conformeze serviciul cu contractul sau reiese din circumstanțe că întreprinderea nu va face serviciul conform contractului într-un interval de timp rezonabil sau fără prejudicii semnificative aduse intereselor consumatorului.
În cazul exercitării dreptului de garanție pentru reparare sau înlocuire, în funcție de caracteristicile tehnice ale conținutului digital sau serviciului digital, societatea poate alege metoda de conformare a conținutului digital sau serviciului digital cu contractul. Livrarea compensației este proporțională dacă valoarea acesteia este egală cu diferența dintre valoarea serviciului efectiv furnizat consumatorului și suma datorată consumatorului în cazul îndeplinirii contractului. În cazul în care consumatorul dorește să rezilieze contractul invocând executarea defectuoasă, întreprinderii îi revine sarcina de a dovedi că vina este nesemnificativă. Dreptul consumatorului de a rezilia contractul poate fi exercitat printr-o declarație legală adresată societății prin care se exprimă decizia de reziliere a contractului.
În cazul în care societatea nu respectă executarea contractului, consumatorul este obligat să cheme compania pentru executare. Dacă, în ciuda solicitării consumatorului, întreprinderea nu reușește să furnizeze conținutul digital sau serviciul digital fără întârziere sau în termenul suplimentar convenit de părți, consumatorul poate rezilia contractul. Consumatorul poate rezilia contractul fără a chema firma să execute, dacă
- a) întreprinderea nu s-a angajat să furnizeze conținutul digital sau serviciul digital sau din circumstanțe rezultă clar că nu va furniza conținutul digital sau serviciul digital; sau
- b) în baza acordului părților sau a împrejurărilor încheierii contractului, este evident că efectuarea la momentul specificat este esențială pentru consumator, iar societatea nu reușește să o facă.
Obligatiile societatii in cazul incetarii contractului
În cazul rezilierii contractului, societatea este obligată să restituie întreaga sumă plătită de consumator cu titlu de despăgubire. Cu toate acestea, în cazul în care prestația a fost în conformitate cu contractul pentru o anumită perioadă de timp înainte de încetarea contractului, contraprestația pentru această perioadă nu trebuie să fie rambursată. În acest ultim caz, trebuie restituită partea din despăgubire care se aplică perioadei de executare necontractuală, precum și compensația plătită în avans de către consumator, care ar fi fost pe durata rămasă a contractului în cazul în care contractul s-a încheiat. nu fusese reziliată. În cazul în care consumatorul are dreptul la o livrare proporțională a despăgubirii sau la rezilierea contractului, societatea este obligată să își îndeplinească obligația de rambursare imediat, dar cel târziu în termen de paisprezece zile de la cunoștința despre exercitarea acestui drept. Compania ramburseaza suma datorata consumatorului in acelasi mod ca si metoda de plata folosita de consumator. Pe baza consimțământului expres al consumatorului, compania poate utiliza o altă metodă de plată pentru rambursare, dar consumatorului nu i se poate percepe nicio taxă suplimentară ca urmare. Costurile aferente rambursării sunt suportate de companie.
La cererea consumatorului, întreprinderea furnizează consumatorului tot conținutul, altul decât datele personale pe care consumatorul le-a furnizat sau creat în timpul utilizării conținutului digital sau a serviciului digital furnizat de întreprindere [Articolul 373/2021 (VI. 30.), cu excepția prevederilor Secțiunii 25, Alineatul (2) a), b) sau c) din Hotărârea Guvernului].
Consumatorul are dreptul de a descărca conținutul digital în mod gratuit, fără restricții, într-un timp rezonabil, într-un format de date utilizat în mod obișnuit, care poate fi citit de tehnologia computerizată. În cazul rezilierii contractului, afacerea poate împiedica consumatorul să continue să utilizeze conținutul digital sau serviciul digital, astfel încât, în special, poate face conținutul digital sau serviciul digital inaccesibil pentru consumator sau poate dezactiva contul de utilizator al consumatorului. . Blocarea contului nu afectează dreptul consumatorului, în temeiul articolului 15 alin. (3) din Regulamentul general privind protecția datelor, de a solicita companiei o copie a conținutului datelor sale personale, care trebuie să ofere consumatorului posibilitatea de a face acest lucru într-un termen rezonabil. timp.
Obligatiile consumatorului in cazul rezilierii contractului
În cazul rezilierii contractului, consumatorul se abține de la utilizarea conținutului digital sau a serviciului digital și de a le pune la dispoziția terților. În cazul în care conținutul digital a fost furnizat pe un suport de date fizic, consumatorul este obligat să returneze fără întârziere suportul de date fizic, pe cheltuiala Operatorului, la solicitarea companiei în termen de paisprezece zile de la cunoștința de reziliere. Pentru utilizarea conținutului digital sau a serviciului digital pentru perioada anterioară rezilierii contractului, consumatorul trebuie să plătească o taxă proporțională cu serviciul prestat în conformitate cu contractul.
- Anexa nr
Informații privind protecția consumatorilor în baza HG 45/2014 (II.26.).
-cu privire la comandarea produselor-
Drepturile și obligațiile cuprinse în această fișă de informații se aplică în cazul în care, în calitate de consumator, ați încheiat un contract cu compania indicată în această fișă de informații în scopul achiziționării unui produs. Conform Legii V din 2013 privind Codul civil (Ptk.) Secțiunea 8:1, Alineatul (1), Punctul 3, o „persoană fizică care acționează în afara domeniului profesiei, ocupației independente sau activității sale de afaceri” este considerată consumator.
- Informații generale înainte de încheierea unui contract
- Această fișă de informare conține condițiile esențiale și informațiile referitoare la contractele încheiate între absenți cu Operatorul, precum și informații legate de contract.
- Puteți citi informații despre proprietățile esențiale ale produsului achiziționat în descrierea produsului a produsului dat de pe site, precum și în oferta sau confirmarea transmisă de companie.
- Numele și datele companiei sunt cuprinse în Termenii și Condițiile Generale, care apar într-o structură unificată cu aceste informații.
- Despre suma totală a contraprestației totale pentru produs conform contractului plus taxe puteți afla în descrierea produsului, la verificarea conținutului coșului în timpul achiziției și în confirmarea comenzii.
- Puteți citi termenii de livrare și taxele de livrare în termenii și condițiile generale ale Operatorului. Pe parcursul procesării reclamațiilor, Operatorul respectă CLV din 1997 privind protecția consumatorilor. acționează (în continuare: Fgytv.) și acționează în conformitate cu reglementările specificate în această fișă de informații.
- Informații despre garanția accesoriilor, garanția produsului și garanția pot fi găsite la nr. informatiile cuprinse in anexa.
- În cazul unei cereri de protecție a consumatorului împotriva Operatorului, puteți adresa și un organ de conciliere. Organ de conciliere competent în funcție de sediul Furnizorului de servicii. Fgytv. Potrivit § 20, comisia de conciliere de la locul de reședință al consumatorului este competentă pentru procedura comisiei de conciliere. În lipsa reședinței interne și a locului de ședere a consumatorului, competența organului de conciliere se stabilește de către sediul Operatorului implicat în litigiul de consum sau de către organismul împuternicit să îl reprezinte. Pe baza cererii consumatorului, organul de conciliere specificat în cererea consumatorului este responsabil de procedură în locul organului competent, așa cum este descris mai sus.
2.1. Informații despre dreptul de retragere/anulare
- Aveți dreptul să vă retrageți din acest contract fără motiv în termen de 14 zile.
- Nu vă puteți exercita dreptul de retragere și de reziliere:
- în cazul unui contract de prestare a unui serviciu, după finalizarea serviciului în ansamblu, dacă Operatorul a început prestația cu acordul dumneavoastră expres, prealabil, și ați recunoscut că vă veți pierde dreptul de reziliere după finalizarea serviciului în ansamblu;
- în ceea ce privește un produs sau serviciu al cărui preț sau comision nu poate fi influențat de Operatorul Pieței Monetare, acesta depinde de posibile fluctuații chiar și în timpul termenului specificat la § 20 (2) din HG 45/2014 (II.26.);
- în cazul unui produs neprefabricat care a fost produs la comanda dumneavoastră sau la cererea dumneavoastră expresă, sau în cazul unui produs care a fost personalizat în mod clar pentru consumator;
- privind un produs perisabil sau un produs care își păstrează calitatea pentru o perioadă scurtă de timp;
- în ceea ce privește un produs cu ambalaj închis care nu poate fi returnat după ce a fost deschis după livrare din motive de protecție a sănătății sau de igienă;
- în ceea ce privește un produs care, datorită naturii sale, este amestecat inseparabil cu un alt produs după livrare;
- în ceea ce privește o băutură alcoolică a cărei valoare reală depinde de fluctuațiile pieței într-un mod care nu poate fi influențat de către Operator și al cărei preț a fost convenit de către părți la încheierea contractului de vânzare, însă contractul va fi îndeplinit numai după cea de-a treizecea. zi de la încheierea acesteia;
- în cazul unui contract de Operator în care Operatorul vă vizitează la cererea dumneavoastră expresă pentru a efectua lucrări urgente de reparații sau întreținere (acest lucru nu se aplică pentru serviciile sau prețul produsului care se adaugă serviciilor solicitate în mod special de dvs. și înlocuirii piese utilizate pentru efectuarea întreținerii sau reparațiilor oferite de Operator);
- cu privire la vânzarea și achiziționarea de înregistrări audio și video în ambalaje sigilate, precum și copii de software de calculator, dacă ați deschis ambalajul după livrare;
- cu privire la ziare, reviste și periodice, cu excepția contractelor de abonament;
- în cazul contractelor încheiate la licitație publică;
- cu excepția serviciilor locative, în cazul unui contract de furnizare de cazare, transport, închiriere de mașini, catering sau un serviciu legat de activități de agrement, dacă s-a convenit un termen sau termen de executare definit în contract;
- în ceea ce privește conținutul de date digitale furnizat pe un suport de date non-fizic, în cazul în care Operatorul a început prestația cu acordul dumneavoastră expres, prealabil, și ați declarat în același timp cu acest consimțământ că vă veți pierde dreptul de retragere/ încetarea după începerea spectacolului.
- Perioada de retragere expiră la 14 zile după ziua în care dumneavoastră sau o terță parte, alta decât transportatorul desemnat de dumneavoastră, primiți produsul.
- Dacă doriți să vă exercitați dreptul de retragere, trebuie să trimiteți o declarație clară de intenție de retragere (de exemplu, prin poștă, fax sau poștă electronică) la adresa indicată în această fișă de informații, sau în acest scop puteți utiliza nr . precum și eșantionul de declarație de retragere care face parte din informațiile din anexă.
- Vă exercitați dreptul de retragere/reziliere în termenul limită dacă trimiteți declarația de retragere/reziliere înainte de termenul specificat mai sus.
- Furnizorul de servicii nu are un cod de conduită în conformitate cu Legea privind interzicerea practicilor comerciale neloiale față de consumatori.
2.2. Efectele juridice ale retragerii/încetării
- Dacă vă retrageți din acest contract, vă vom rambursa imediat, dar nu mai târziu de 14 zile de la data primirii declarației dvs. de retragere, toată compensația pe care ați furnizat-o, inclusiv costul transportului (cu excepția costurilor suplimentare suportate din cauza faptul că dvs. sunteți cel oferit de noi, ați ales o altă metodă de transport decât cea mai ieftină metodă de transport standard.) În timpul rambursării, folosim aceeași metodă de plată ca metoda de plată utilizată în timpul tranzacției inițiale, cu excepția cazului în care vă dați în mod expres consimțământul pentru utilizarea unei alte metode de plată; nu veți suporta costuri suplimentare din cauza aplicării acestei metode de rambursare. Putem reține rambursarea până când primim produsul înapoi sau nu ați dovedit că l-ați returnat: trebuie luată în considerare cea mai devreme dintre cele două date.
- Trebuie să îl returnați sau să îl predați Operatorului în cel mult 14 zile de la data notificării declarației dumneavoastră de retragere. Termenul limită se consideră îndeplinit dacă trimiteți produsul înainte de termenul limită de 14 zile.
- Suportați costul direct al returnării produsului.
- Puteți fi făcut responsabil pentru scăderea valorii produsului numai dacă aceasta a survenit din cauza utilizării care depășește utilizarea necesară pentru a determina natura, proprietățile și funcționarea produsului.
- Anexa nr
Informații pentru consumatori despre garanția accesoriilor și garanția produsului
Drepturile și obligațiile cuprinse în această fișă de informații se aplică în cazul în care ați încheiat un contract cu Operatorul indicat în această fișă de informații în calitate de consumator. Conform Legii V din 2013 privind Codul civil (Ptk.) Secțiunea 8:1, Alineatul (1), Punctul 3, o „persoană fizică care acționează în afara domeniului profesiei, ocupației independente sau activității sale de afaceri” este considerată consumator.
Garanție accesorii
În ce caz vă puteți exercita corect garanția pentru accesorii?
În cazul unei prestații defectuoase de către Furnizorul de servicii (denumit în continuare: Operator), puteți face o cerere de garanție împotriva Operatorului în conformitate cu regulile Codului civil.
La ce drepturi aveți dreptul pe baza revendicării dvs. de garanție?
Puteți, în funcție de alegerea dvs., să utilizați următoarele revendicări de garanție pentru accesorii:
Puteți solicita o reparație sau o înlocuire, cu excepția cazului în care îndeplinirea solicitării pe care ați ales-o este imposibilă sau ar implica costuri suplimentare disproporționate pentru Operator față de îndeplinirea unei alte solicitări. Dacă nu ați solicitat sau nu ați putut solicita reparația sau înlocuirea, puteți solicita livrarea proporțională a despăgubirii, sau puteți repara defectul pe cheltuiala Operatorului, sau îl puteți solicita reparat de către altcineva, sau – în ultimul caz – vă puteți retrage și din contract.
Puteți trece de la dreptul de garanție al accesoriului ales la altul, dar veți suporta costul comutatorului, cu excepția cazului în care acesta a fost justificat sau Operatorul a dat un motiv pentru aceasta.
Care este termenul limită pentru revendicarea cererii dumneavoastră de garanție?
Sunteți obligat să raportați eroarea imediat după descoperirea acesteia, dar nu mai târziu de două luni de la descoperirea erorii. În același timp, dorim să vă atragem atenția asupra faptului că nu vă mai puteți revendica drepturile de garanție accesorie dincolo de termenul de prescripție de doi ani de la finalizarea contractului. În cazul articolelor uzate, acest termen este indicat lângă produs pe site, dar cel puțin un an.
Cui puteți să vă executați cererea de garanție pentru accesorii?
Puteți face cererea dumneavoastră de garanție pentru accesorii împotriva Operatorului.
Ce alte condiții există pentru a vă afirma drepturile de garanție pentru accesorii?
Până la proba contrarie, trebuie să se presupună că un viciu recunoscut în termen de un an de la data livrării mărfurilor exista deja la momentul livrării mărfurilor, cu excepția cazului în care această prezumție este incompatibilă cu natura mărfii sau cu natura bunului. defect. Acest alineat se aplică și bunurilor care conțin elemente digitale. Totuși, după ce a trecut un an de la prestare, sunteți deja obligat să dovediți că defectul pe care l-ați recunoscut exista deja la momentul efectuării.
Operatorul poate refuza conformarea bunurilor cu contractul în cazul în care repararea sau înlocuirea este imposibilă, sau dacă acest lucru ar duce la costuri suplimentare disproporționate pentru Operator, ținând cont de toate circumstanțele, inclusiv de valoarea reprezentată de serviciu într-o stare impecabilă. , precum și gravitatea încălcării contractului.
Consumatorul are, de asemenea, dreptul – în funcție de gravitatea încălcării contractului – să solicite o livrare proporțională a despăgubirilor sau să rezilieze contractul de vânzare dacă
- a) Operatorul nu a efectuat reparația sau înlocuirea sau a efectuat-o, dar nu a respectat parțial sau integral prevederile art. (VI. 30.) a refuzat să îndeplinească condițiile specificate la paragraful (3) al § 13 din Hotărârea Guvernului, sau conform paragrafului (1) să conformeze bunurile cu contractul;
- b) a apărut o eroare repetată de executare, în ciuda faptului că Operatorul a încercat să conformeze bunurile cu contractul;
- c) eroarea de executare este atât de gravă încât justifică o reducere imediată a prețului sau rezilierea imediată a contractului de vânzare; sau
- d) Operatorul nu s-a angajat să aducă bunurile în conformitate cu contractul sau din circumstanțe rezultă clar că Operatorul nu va aduce bunurile în conformitate cu contractul într-un termen rezonabil sau fără a prejudicia în mod semnificativ interesele consumatorului.
În cazul în care consumatorul dorește să rezilieze contractul de vânzare invocând executarea defectuoasă, Operatorului îi revine sarcina de a dovedi că vina este nesemnificativă. Consumatorul are dreptul de a reține partea rămasă din prețul de cumpărare – ajustată la gravitatea încălcării contractului – în totalitate sau parțial, până când Operatorul își îndeplinește obligațiile legate de respectarea contractuală și executarea defectuoasă. Termenul rezonabil pentru repararea sau înlocuirea bunurilor va fi socotit din momentul în care consumatorul a comunicat defectul Operatorului. Consumatorul trebuie să pună bunurile la dispoziția Operatorului pentru a efectua reparația sau înlocuirea.
Operatorul trebuie să asigure returnarea bunurilor schimbate pe cheltuiala sa. Dacă reparația sau înlocuirea necesită scoaterea bunurilor care au fost puse în funcțiune în conformitate cu natura și scopul bunurilor – înainte ca defectul să devină detectabil – atunci obligația de reparare sau înlocuire include scoaterea mărfurilor neconforme și punerea în funcțiune a mărfurilor înlocuite sau reparate plasând sau suportând costurile de scoatere sau punere în funcțiune.
Livrarea despăgubirii este proporțională dacă valoarea acesteia este egală cu diferența dintre valoarea bunurilor datorate consumatorului în cazul executării contractuale și valoarea bunurilor efectiv primite de consumator. Dreptul consumatorului de a rezilia contractul de vânzare poate fi exercitat printr-o declarație legală adresată Operatorului prin care se exprimă decizia de denunțare.
În cazul în care executarea defectuoasă afectează doar o anumită parte a bunurilor furnizate în temeiul contractului de vânzare, iar cu privire la acestea există condițiile de exercitare a dreptului de denunțare a contractului, consumatorul poate rezilia contractul de vânzare numai cu privire la bunurile defecte, dar și în ceea ce privește orice alte bunuri achiziționate împreună cu acestea pot rezilia în cazul în care nu se poate aștepta în mod rezonabil consumatorului să păstreze numai bunuri care sunt conforme cu contractul.
În cazul în care consumatorul renunță la contractul de vânzare în întregime sau – conform paragrafului anterior – cu privire la o parte din bunurile furnizate în baza contractului de vânzare, atunci
- a) consumatorul trebuie să returneze Operatorului bunurile afectate pe cheltuiala Operatorului; şi
- b) Operatorul trebuie să restituie imediat consumatorului prețul de cumpărare plătit pentru bunurile în cauză, de îndată ce a primit bunurile sau certificatul care susține returnarea bunurilor.
Garanția produsului
În ce caz poți folosi corect garanția produsului?
În cazul unui defect al unui lucru mobil (produs), puteți – la alegerea dvs. – să vă revendicați dreptul care decurge din garanția accesoriilor sau din revendicarea garanției produsului.
Ce drepturi aveți pe baza revendicării dvs. de garanție a produsului?
Ca pretenție de garanție a produsului, puteți solicita doar repararea sau înlocuirea produsului defecte.
În ce caz produsul este considerat defect?
Produsul este defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii pe piață sau dacă nu are proprietățile descrise de producător.
Care este termenul limită pentru revendicarea cererii de garanție a produsului?
Puteți să vă revendicați garanția produsului în termen de doi ani de la introducerea produsului pe piață de către producător. După acest termen, veți pierde acest drept.
Împotriva cui și în ce alte condiții puteți aplica cererea de garanție a produsului?
Puteți exercita cererea de garanție a produsului numai împotriva producătorului sau distribuitorului articolului mobil. Trebuie să dovediți defectul produsului în cazul unei cereri de garanție a produsului.
În ce cazuri producătorul (distribuitorul) este scutit de obligațiile de garanție a produsului?
Producătorul (distribuitorul) este eliberat de obligația de garanție a produsului numai dacă poate dovedi că:
– produsul nu a fost fabricat sau comercializat ca parte a activităților sale comerciale sau
– conform stadiului științei și tehnologiei, defectul nu era recunoscut la momentul introducerii lui pe piață sau
– defectul produsului rezulta din aplicarea legislatiei sau reglementarilor oficiale obligatorii.
Este suficient ca producătorul (distribuitorul) să dovedească un motiv pentru scutire.
Cu toate acestea, dacă cererea de garanție a produsului este susținută cu succes, puteți face cererea de garanție pentru accesorii pentru produsul înlocuit sau piesa reparată împotriva producătorului.
Garantie obligatorie
Legislația prevede un termen de valabilitate obligatoriu de 2 ani pentru produsele distribuite de Operator.
Exemplu de declarație de anulare
Exemplu de declarație de anulare în baza HG 45/2014 (II.26.).
(completați și returnați doar dacă doriți să vă retrageți din contract)
Destinatar:
Eu/noi, subsemnatul/ă, declar că îmi exercităm/ne exercităm dreptul/noastre de retragere cu privire la contractul de vânzare a următorului/următorului/alelor produse:
Data încheierii contractului/data acceptării:
Numele consumatorului(i):
Adresa consumatorului(i):
Semnătura consumatorului(lor): (numai în cazul unei declarații făcute pe hârtie)